Fancy ,Jack,datter Bixi og Charm på fast utkikks post .

Fancy ,Jack,datter Bixi og Charm på fast utkikks post .

Hei og velkommen til vår hjemmeside

Litt om oss dvs Wenche og Bjørn skjønne tibetanske Terriere Charm ,Fancy,Jack ,Bixi og siste tilsudd fra vårt C-kull Celda Iha-mo pluss svigermor Kirsten i sokkelen😀Vi har fire voksne barn og 4 barnebarn.
Vi bor på landet med stor tumleplass ,tre mål tomt nærhet til sjø og flotte turområder på Frei som er en av de øyer som utgjør Kristiansund kommune.

Vi har god og bred erfaring med hund og hundehold men er aldri utlært heldigvis ,nye erfaringer kommer stadig og vi lærer noe nytt hele tiden. 

I 2011 mistet vi vår kjære Stella en fantastisk hund og vår og barnas beste venn gjennom 10 år. Stella var en mix mellom boxer/rottweiler med et herlig lynne klok og vakker. 

Etter hun dro over til rengnbuens land ble det veldig tomt her hjemme vi var inne på hundesidene på YouTube leste bøker osv. Det var viktig for oss å finne en hund som kunne og ville være med oss i våre aktiviteter. Og valget ble Tibetansk terrier å for en fantastisk hund 😍

Vi har nå hatt Tibetansk terrier siden 2012 Dhoki Apso's Enrique Iglesias daglig Charm er vår første og vi forelsket oss helt i rasen en rase med stor personlighet er leken og glad kjærlig og hengiven. Charm kommer fra Dhoki Apso's kennel Maria Brunell og Bente Friden Brunell dedikerte flotte oppdrettere som har lært oss mye.

Mange gode lærerike samtaler på tlf har det blitt.Og temaet oppdrett var vi inne på Maria anbefalte oss å lese Faglitratur genetikk/avl og oppdrett og rasestandard  .Dette var utrolig intresant ,forståelsen av avels arbeidet og hva det innebærer.For oss som er genuint opptatt av hund og hundehold var dette god lesning og en del aha opplevelser selv om vi begge stort sett har hatt hund hele livet var det mye der som en ikke tenker over.

Men interessen og lysten vokste ,veide fram og tilbake leste og tenkte.Etter 2 år og nøye tenkt over ble det klart for oss at dette ville vi , det å få være med å arbeide for å bevare rasen's  egenart og rasestandard av en så herlig rase "små folket fra Tibet " er en ære.

Så var det å finne en perfekt dame til vår vakre Charm    

og valget ble Fancy en aldeles nydelig Lamleh tispe som vi mener blir en perfekt match

Fancy er fra siste kull etter Nina Mikalsen Garma kyi . Jeg fikk aldri møtt henne da hun gikk bort kort tid før valpene ble født. Men det jeg viste var at hun var genuint inntresert i tibetansk terrier's helse genetikk og standard og satt i avelsveiledningen i nttk i lag med Maria Brunell.
Ninas gode venn Lill Syvertsen Litomada's kennel tok hånd om Ninas drektige Kim Kardashian Fancy's mamma ,og hun fikk et fantastisk stell og barsell's tid i Tamburhullet med masse kjærlighet Og jeg fikk være med på fødsel fra mob i seilbåten på ferietur .En rørende opplevelse på mange måter. Fancy og kullsøsken ble overtatt av Lill og hun bærer stolt navnet Litomada's Gk's Fancy .

Jack kom til oss 8 uker gammel før alle våre valper i første kull var dratt til sine nye hjem men ble godt mottatt i flokken Og av Fancy og Charm en av valpene hadde dratt og han tok dens plass i flokken ,han ble godt oppdratt av de voksne og har nå vokst seg til en trygg stødig og harmonisk gutt . Jack er også fra Dhoki Apso kennel og heter Jack-A-Dandy to ChaZari

Vi er aktive vår lokale hundeklubb KrHk Der jeg har annsvaret for utstillings treningen hver onsdag. I vår klubb er det stor aktivite med forskjellige grener for hundetrening Agility,rally lydighet,Spor og sosialisering osv. Og forskjellige kurs gjennom året som valpekurs osv.

Vi har nå hatt tre kull i vår kennel å hvilken lykke det har vært🙂 og for en reise det har vært for oss som oppdrettere. På førte kull kom 9 skjønnheter 3 gutter 6 tisper Fancy og Charms valper.Etter 2 år i 2019 ble det 8 skjønnheter Fancy og Jack's 4 gutter 4 tisper.Vi ønsket et siste kull på Fancy og  måtte vi ut på let etter en vakker lamleh gutt og valget ble Sumanshu Pole Position (Oluf)en skikkelig vakkerskatt,han har flere kull og gode helseresultater på seg selv og avkom en harmonisk rolig gutt.Og i desember 2020 ble det parring 🙂 Og i Mars 2021 kom det som vi trodde skulle bli et normal kull på en fem seks valper Men nei Fancy har bestemt at det ikke var aktuelt på sitt siste kull 🤭 det kom 11 vakkerskatter 5 tisper og seks gutter🙂 Det har vært en sann glede å følge dem i deres utviklig i sine gode hjem.Vi er så glad for alle oppdateringer vi får fra våre flotte valpekjøpere, trygge og gode valper og etterhvert trygge og gode voksne hunder til stor glede for sine eiere.Vi valgte å beholde en tispe fra B- kull Bixi og fra C-kullet Celda Iha-mo de smeltet våre hjerter fra første stund , valpene kryper langt inn i hjerte rota. Prosessen har jo vært lang vi planlegger vi ser maven vokse, vi hjelper til under fødsel, vi ser de vokser i rekordfart og vi ser personligheten komme fram gjennom lek og morro. gjennom kontakt og besøk av de som ønsker valp prøver vi å finne rett valp til hver valpekjøper.  

Vi syns det er trist når valpene drar og vi feller noen tårer, men å se gleden i øynene på de som kommer å henter sin valp veier opp.Det er godt å se💔

Vi ser fram til å treffe netopp deg/dere å ønske deg/dere velkommen til vår ChaZari famillie

Mvh Wenche og Bjørn

Hilsen                                                                                                       

Kennel ChaZari 

Wenche og Bjørn

fra utstillings trening på plena hjemme

fra utstillings trening på plena hjemme

 Bixitix

Bixitix

Kommentarer

Alise Hernes

03.01.2022 09:37

Hei
Vi mistet vår kjære Shira 27/9-21😔 hun ble over 13 år, men sørger hver dag😭 kunne tenkt meg en tispe lik den beige som er på nest nederste bilde🥰

Nyeste kommentarer

03.01 | 09:37

Hei
Vi mistet vår kjære Shira 27/9-21😔 hun ble over 13 år, men sørger hver dag😭 kunne tenkt meg en tispe lik den beige som er på nest nederste bilde🥰

04.03 | 10:16

Så hææærlig ❤🐶

03.03 | 21:41

Gratulerer så mykje! 😍🇳🇴 Gler oss til å sjå bilder!

02.03 | 23:36

Gratulerer ❤🐶

Del denne siden