Valpen's første tid i nytt hjem noen velmente råd på veien

En ny verden åpner seg for valpen når den kommer i sitt nye hjem, og som oppdrettere vil vi gjerne sende med noen gode råd på veien.

Noe å tenke på før valpen kommer er hvordan løser dere/du det med jobb og nytt familiemedlem ? en valp kan ikke forlates alene  i mange timer ,den skal ha mat flere ganger om dagen og ut på do.Få omsorg og kjærlighet knytte bånd ,husk den savner sin mor og søsken . Og det å være alene må trenes inn gradvis.

En god start er viktig for at valpen skal føle trygghet la valpen de første nettene sove ved sengen din , når valpen faller til ro etter en tid flytt den så gradvis dit du vil at valpen skal ha sin plass .

Sikkerhet for valpen er viktig rundt om i huset, pass på at den ikke kommer seg til strømledninger mob ladere osv små kvasse tenner biter fort hull i ledninger .Pass på trapper ute som inne så valpen ikke faller ned . Pass og så på at valpen ikke spiser på giftige planter/ blomsterløk. Kort og godt pass på.

Gode tygge leker er greit å ha kjøpt inn det klør i munnen tannfelling og nye fine tenner kommer.

Når valpen sover ikke uro den om du ikke må også barn i huset må få litt innføring i dette, valpen veksler mellom lek mat og søvn gjennom hele dagen. Etter valpen har spist ta den ut på do dette gjelder også etter den har sovet ut på do . Har den gjort fra seg på gulvet ta den allikevel med ut ros når den gjør fra seg ute ikke kjeft på den om den har gjort fra seg inne. Ikke valpen's feil.

Valpen den første tiden trenger ikke morsjon i form av lange turer ,det skal den ikke det må skje gradvis.Det er nok for valpen å bli kjent i nærområdet/ plena,gjennom lek og lukt trening utvides sansene og dere knytter varige nære bånd .

Når valpen er godt kjent hjemme ,ta valpen ved der det er barn som leker evt ved skole/ barnehage .Bare rusle litt rundt prate med valpen og bare kose dere.Å venne valpen til lyder som ball som spretter , barn som leker og hjul som ruller er med på trene hunden på andre lyder ute som fek.smelle lyder . Dette  er med på å gjøre hunden din trygg og harmonisk .

Men først starter det hjemme hos dere 😍

                            Lykke til <3 

                     Hilse Wenche og Bjørn 

Nyeste kommentarer

03.01 | 09:37

Hei
Vi mistet vår kjære Shira 27/9-21😔 hun ble over 13 år, men sørger hver dag😭 kunne tenkt meg en tispe lik den beige som er på nest nederste bilde🥰

04.03 | 10:16

Så hææærlig ❤🐶

03.03 | 21:41

Gratulerer så mykje! 😍🇳🇴 Gler oss til å sjå bilder!

02.03 | 23:36

Gratulerer ❤🐶

Del denne siden